Phone

+123-456-7890

Email

[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Showing: 1 - 1 of 1 RESULTS


2002
Label: Not On Label (Zafir Hadžimanov Self-Released) - none • Format: CDr Compilation • Country: Macedonia • Genre: Pop • Style: Schlager
Зајди, Зајди - Зафир Хаџиманов* - Од Љубов Не Се Бега (CDr)

 · Компакт-дискот „Зафир пее, Македонија пее“ носи 11 песни и две бонус теми – „Од љубов не се бега“ и „Зајди, зајди, јасно сонце“.

 · Ама љубов си е љубов, а од љубов не се бега. Затоа за Сенка и ја напишав сега веќе култната песна „Од љубов не се бега“. И, ете така, најпосле се зедовме со Сенка. Од чиста љубов. Искрена.

Во издание на „Југотон – Кроација Рекордс“ издадено е ЦД на македонскиот пејач и композитор Зафир Хаџиманов – „Зафир пее – Македонија пее“, оригинално издаден на винил во далечната чката куќа.

Зафир Хаџиманов или само Зафир и се е јасно! Дипломиран актер кој во себе успешно обединува повеќе уметности: театарска, филмска, музичка, литературна.

ЗАФИР ХАЏИМАНОВ 13 песни, мин. Од љубов не се бега - Кажи ми кажи Катинке - Марика мома убава - Чичо сака да се жене - Пуста била Америка - Трена (Саноќ седам Трено) - Бојана - Го пратиле дедо - Кажи кажи либе Стано - Ој.


Murder Was The Case (Soundtrack) - Various - Death Row Presents Dr Dre & Snoop Doggy Dogg From C Sawdust Caesars (2) - Fuck You (Vinyl) Love Me - Strange* - Raw Power (Vinyl, LP, Album)
BING